Johdon koutsaus

Hyväksi johtajaksi voi tulla harjoittelemalla

Jokaisella uransa vakavasti ottavalla urheilijalla on valmentaja, koutsi. Urheilija asettaa itselleen tavoitteen, jonka saavuttamisessa koutsi auttaa. Myös hyväksi johtajaksi voi tulla harjoittelemalla. Johdon koutsi voi nopeuttaa tätä kehitystä huomattavasti. Ensin sinä asetat itsellesi selkeän tavoitteen ihmisten tai asioiden johtamiseen liittyen, sitten lähdet kulkemaan sitä kohti koutsisi kanssa.

Koutsin kanssa keskustelu on jatkuvaa sparrausta ja haastamista, oman osaamisalueen ulkorajoilla liikkumista.

Johdon koutsaus on henkistä valmennusta

Johdon koutsaus eli johtajan henkinen valmennus (englanniksi coaching) on yhteistyöprosessi, jossa koulutettu valmentaja auttaa sinua analysoimaan erilaisia omaan tavoitteeseesi liittyviä suorituksia. Koutsi myös haastaa sinut etsimään uusia, entistä parempia tapoja johtaa ihmisiä. Hän voi myös antaa sinulle kotitehtäviä ja tarvittaessa olla tapaamisten välilä käytettävissäsi puhelinkeskusteluihin.

Koutsin kanssa keskustelu on jatkuvaa sparrausta ja haastamista, oman osaamisalueen ulkorajoilla liikkumista. Koutsi kyseenalaistaa ajatteluasi, auttaa sinua etsimään uutta näkökulmaa ja oivalluttaa. Hän myös tukee uskoa itseesi ja kykyysi selviytyä uusista haasteista.

Johdon koutsaus on tyypillisesti 5–6 luottamuksellisen tapaamisen sarja. Yksi tapaaminen kestää 60–90 minuuttia ja se järjestetään Työluotsin tiloissa. Tapaamisten välillä on 2-4 viikkoa.

Koutsi tulee työpaikallesi ainoastaan poikkeustapauksissa. Etäisyys auttaa näkemään asiat kokonaisuuksina, siksi on tärkeää lähteä pois omasta työympäristöstä.

Koutsaus voidaan myös toteuttaa puhelimitse tai muulla etäyhteydellä.

Sinua valmentamassa

TOMI

on johdon työnohjaaja, johdon koutsi ja työyhteisösovittelija. Hänen valmennusotteensa on vahvan systeeminen ja asiakasta kunnioittava. Tomi on Työluotsin perustaja.

TARMO

on työnohjaaja, työyhteisökehittäjä ja koutsi. Tarmo on myös Itä-Suomen kokenein työyhteisösovittelija. Hänellä on vahva oma kokemus yritysmaailmasta ja toimitusjohtajan työstä.