Johdon koutsaus

Hyväksi johtajaksi voi tulla harjoittelemalla

Jokaisella uransa vakavasti ottavalla urheilijalla on valmentaja eli koutsi, joka auttaa urheilijaa saavuttamaan tavoitteensa. Samalla tavalla myös hyväksi johtajaksi voi tulla harjoittelemalla. Kuten urheilijan valmentaja, myös johdon koutsi voi nopeuttaa tätä kehitystä huomattavasti. Ensin asetetaan selkeä tavoite ihmisten tai asioiden johtamiseen, minkä jälkeen lähdetään koutsin kanssa kulkemaan tavoitetta kohti.

Koutsin kanssa keskustelu on jatkuvaa sparrausta ja haastamista, oman osaamisalueen ulkorajoilla liikkumista.

Johdon koutsaus on henkistä valmennusta

Johdon koutsaus eli johtajan henkinen valmennus (englanniksi coaching) on yhteistyöprosessi, jossa koulutettu valmentaja auttaa sinua analysoimaan erilaisia omaan tavoitteeseesi liittyviä suorituksia. Valmentaja eli johdon koutsi haastaa sinut etsimään uusia, entistä parempia tapoja johtaa ihmisiä. Hän voi myös antaa kotitehtäviä ja tarvittaessa olla käytettävissäsi puhelinkeskusteluihin tapaamisten välillä.

Koutsin kanssa keskustelu on jatkuvaa sparrausta ja haastamista, oman osaamisalueen ulkorajoilla liikkumista. Koutsi kyseenalaistaa ajatteluasi, auttaa sinua etsimään uutta näkökulmaa ja oivalluttaa. Hän myös tukee uskoa itseesi ja kykyysi selviytyä uusista haasteista.

Johdon koutsaus on tyypillisesti 5–6 luottamuksellisen tapaamisen sarja. Yksi tapaaminen kestää 60–90 minuuttia ja se järjestetään Työluotsin tiloissa. Tapaamisten väli on 2-4 viikkoa.

Koutsi tulee työpaikallesi ainoastaan poikkeustapauksissa. Etäisyys auttaa näkemään asiat kokonaisuuksina, minkä takia valmennus on tärkeä pitää oman työympäristön ulkopuolella.

Koutsaus voidaan myös toteuttaa puhelimitse tai muulla etäyhteydellä.

Sinua valmentamassa

TOMI

on johdon työnohjaaja (STOry), sertifioitu johdon koutsi ja työyhteisösovittelija. Hänen valmennusotteensa on vahvan systeeminen ja asiakasta kunnioittava. Tomi on Työluotsin perustaja.

> Tutustu Tomiin

KRISTIINA

on sertifioitu johdon koutsi ja ammattimentori. Hän hyödyntää asiakastyössään omaa, lähes kolmikymmenvuotista kokemustaan yritysten toimitusjohtajana. Kristiinalla on kokemusta yrityksen menestyksekkäästä johtamisesta, yrityskaupoista, uuden perustamisesta ja alasajosta.

> Tutustu Kristiinaan